Wij kennen uw installaties van binnen én van buiten

Met gemiddeld 1.500 inspecties per jaar en kennis van alle soorten gebouwgebonden transportinstallaties weten we bij DLR als geen ander waar je op moet letten om installaties zo lang mogelijk op een veilige én kostenefficiënte manier in bedrijf te kunnen houden. Bovendien werken wij merkonafhankelijk en transparant wat u de zekerheid geeft van een 100% objectief advies.

NEN 2767-1 conditiemeting en Integrale RgdBOEI® inspectie

Onze inspecteurs werken al sinds jaar en dag volgens NEN 2767-1, de norm voor conditiemeting. Sinds begin 2017 zijn enkele van onze adviseurs en inspecteurs ook RgdBOEI®-gecertificeerd en zijn ze bij Hobéon en Sertum geregistreerd. Deze door het Rijksvastgoedbedrijf ontwikkelde inspectiesystematiek integreert álle vormen van inspecties (Brand, Onderhoud, Energie en Duurzaamheid, Informatie wet- en regelgeving) in één. De onderhoudsinspecties als onderdeel van BOEI worden uitgevoerd volgens de NEN 2767 norm. 

DLR-Onderhoudscontract

Een DLR-onderhoudscontract* is een installatieonderhoudscontract inclusief het beheer van uw transportinstallaties. Een DLR-onderhoudscontract wordt afgesloten tussen DLR en de opdrachtgever. Het omvat zowel het onderhoud (uitgevoerd door een erkende installateur) als het beheer van installaties. DLR sluit voor het preventieve onderhoud een contract af met een erkende installateur, waarbij uw wensen en eisen worden gewaarborgd.

* Een DLR-beheercontract omvat alleen het beheer van uw transportinstallaties.

Behalve het periodieke onderhoud bevat een DLR-contract (afhankelijk van het contracttype)  aanvullende diensten, zoals:

 • periodiek technisch inspecteren van de installatie(s)
 • opstellen van een meerjarenonderhoudsbegroting
 • controle van de onderhoudsplanning en –uitvoering
 • beoordelen van (reparaties)offertes
 • bewaken van de keuringen
 • coördineren verhelpen keuringspunten
 • coördineren storingsfacturatie 

Buiten de diverse contractvormen voor onderhoud, beheer en inspectie, staan wij opdrachtgevers ook incidenteel graag bij met raad en daad:

 • clusteren van liftcontracten
 • uitvoeren van en adviseren over conditiemetingen
 • beoordelen en optimaliseren van onderhoudscontracten
 • uitvoeren van technische of onderhoudsinspectie

Nieuws

vrijdag 8 januari 2021

Downloads met tips voor het gebruik van liften en roltrappen tijdens het Coronavirus

Naar aanleiding van de uitspraken van het RIVM hebben wij een aantal adviezen opgesteld voor het gebruik van liften en roltrappen tijdens deze pand... Lees meer
dinsdag 3 november 2020

Een spindellift; wanneer is dit de beste keuze?

Steeds vaker wordt onze hulp ingeroepen door eigenaren, winkeliers of gebruikers die problemen hebben met spindelliften. Dit type lift is voordelig... Lees meer