Wij kijken vooruit naar de toekomst

In het klimaatakkoord van 2015 is besloten dat kantoorgebouwen, groter dan 100 m2, in 2023 minstens een label C moeten bezitten. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden. Deze verplichting staat opgenomen in het Bouwbesluit 2012.  Daarnaast staat er in het klimaatakkoord van 2015 dat de kantoorgebouwen in 2030 van een energielabel A moeten zijn voorzien. 

Duurzaamheid en energiebesparing wordt dus een steeds belangrijker begrip in de maatschappij waarin we momenteel leven. Alles moet zo groen mogelijk. Er zijn al steeds meer plannen om energiezuinige apparatuur in jouw gebouw te plaatsen, zoals zonnepanelen, besparing op verlichting etc. Helaas worden liften en roltrappen hier vaak niet in meegenomen, terwijl deze wel veel energie kunnen verbruiken. Sinds de totstandkoming van de VDI 4707-1 2009 norm is het meten, en certificeren, van deze installaties steeds beter mogelijk en laat het zien hoe deze installaties ook kunnen bijdragen een duurzamer gebouw.

Ook de woningcorporaties zijn al jaren hard bezig met de vraag hoe zij alle (huur)woningen kunnen gaan verduurzamen. Daarom is er in de agenda van Aedes 2020-2023 afgesproken dat de gehele corporatiesector gemiddeld energielabel B in 2021 wilt gaan realiseren.

Vanaf heden voeren wij als DLR deze Energie Prestatie Metingen uit bij liften en roltrappen en ondersteunen wij u graag in de metingen, rapportage en adviezen op het gebied van energieverbruik bij transportinstallaties!

Wat houden deze energiemetingen precies in?

Tijdens een energiemeting komt onze adviseur bij jou op locatie en wordt er een circa 1 uur durende meting verricht. Op basis van deze energiemeting en parameters die uit de installatie, zowel liften als roltrappen, worden gehaald kan er aan de hand van de VDI 4707-1 2009 norm een energielabel worden bepaald. Op basis van dit energielabel ontvangt de installatie een certificaat en een rapportage met de gemeten parameters.

Vervolgens gaan wij graag voor jullie een stap verder dan enkel alleen de energiemetingen uitvoeren. Bij onze rapportage zal er ook een advies worden geschreven met mogelijke verbeterpunten om het energielabel, waar mogelijk, omhoog te krijgen of er word gekeken naar een langdurig stappenplan om de eis van label A voor 2030 te behalen. Onze adviseurs en projectmanagers staan na het afnemen van de energiemeting voor jou klaar om deze verandering te begeleiden. 

Waarom zou ik een energiemeting uit laten voeren bij mijn lift of roltrap?

De meting kan handig maar vooral waardevol zijn in verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld bij renovaties en moderniseringen. Zo kan er een energiemeting gedaan worden voor én na een renovatie. Hierin kan je terugzien wat het resultaat is van de renovatie en of de investering aanvulling geeft aan de duurzaamheid van je gebouw. Verder kan een hoog energieverbruik mogelijk wijzen op een moderniseringsmogelijkheid. Door dit vroeg in het proces te ontdekken, kan er voorkomen worden dat jij eerst jaren hogere kosten kwijt bent aan de lift of roltrap en op lange termijn als nog moet gaan moderniseren. Het kan in deze situatie dus kostenbesparend zijn op lange termijn.

Weten wat jouw huidige situatie is en welke stappen je nu kan ondernemen? Neem contact op met 1 van onze adviseurs en wij helpen je graag om een stap dichter bij de gewenste energie labeling te komen. 

Nieuws

dinsdag 7 juli 2020

1,5 meter samenleving; hoe nu verder?

Nu de ergste periode van de Coronacrisis erop lijkt te zitten, moeten we vooruit gaan kijken naar hoe we alle werkzaamheden weer op kunnen pakken i... Lees meer
donderdag 4 juni 2020

Nieuw bij DLR! EnergiePrestatieMetingen

Wij kijken vooruit naar de toekomst Duurzaamheid en energiebesparing zijn steeds een belangrijker begrip in de maatschappij waarin we momente... Lees meer