Beursplein 37 Rotterdam (WTC Rotterdam)

Begin september 2020 is als onderdeel van het Masterplan van WTC Rotterdam het liftproject opgeleverd. Dit project is begin juni 2019 opgestart en in 2 fasen uitgevoerd. Het project is in twee fases uitgevoerd zodat maximale liftcapaciteit beschikbaar bleef in het gebouw.

Het hele project omvatte een uitgebreide revitalisering van de 6 liften. De nieuwe liften zijn nu veranderd naar KONE Minispace 700 liften met bestemmingsbesturing, een hefvermogen van 1600 kg en een snelheid van 3.5 m/s. 2 van de 6 liften zijn uitgevoerd als brandweerlift conform de NEN-EN 81-72.  

Bovendien zijn de liftcabines luxe uitgevoerd met een televisiescherm achter de spiegel, waarop berichten kunnen worden geplaatst.

Aangezien het een groot project was, waarbij een geheel nieuwe installatie ingepast moest worden in een bestaande situatie, ging dit gepaard met de nodige tussentijdse bijsturingen. Dit gebeurde in een intensieve samenwerking met Cushman & Wakefield, KONE en DLR. In opdracht van Cushman & Wakefield hebben wij de directievoering omtrent dit project op ons genomen.

Bij het inwerking stellen van de nieuwe liften hebben wij een EnergiePrestatieMeting uitgevoerd. De vernieuwde liften leveren bij een opwaartse rit zelfs energie terug. Mede hierdoor hebben deze liften energielabel A behaald.

Via deze weg willen wij WTC Rotterdam bedanken voor de mooie opdracht en Cushman & Wakefield en KONE voor de fijne samenwerking!

 

Keywords: Liftrevitalisatie/ projectbegeleiding / oplevering / Energie Prestatie Meting

Terug naar overzicht