Downloads met tips voor het gebruik van liften en roltrappen tijdens het Coronavirus

8 januari 2021

Naar aanleiding van de uitspraken van het RIVM hebben wij een aantal adviezen opgesteld voor het gebruik van liften en roltrappen tijdens deze pandemie. Onderstaande documenten mogen gedownload, verspreid en opgehangen worden.

Coronamaatregelen in de lift

De lift wordt steeds meer gezien als een bron van besmettingen. Maar hoe zorgen we er dan met zijn allen voor dat de verspreidingskans zo klein mogelijk blijft? Hieronder een kort en overzichtelijke samenvatting van ons advies!

Download: Coronamaatregelen in de lift

Cabinedeuren: gesloten of toch open?

Is het toegestaan om de cabinedeuren open te laten staan in ruststand? Dit is een groot vraagstuk binnen de liftenbranche met alle nieuwe coronamaatregelen. Het korte antwoord is dat dit volledig afhangt van de specifieke type liftinstallatie en de daarbij behorende norm. Hieronder vindt je het overzicht, wat van toepassing is op jouw installatie.

Download: Cabinedeuren: gesloten of toch open?

Corona en ventileren in de liftcabine

Hoelang blijven aerosolen eigenlijk hangen in een lift? En wat kunnen we eraan doen om de lucht zo goed mogelijk te zuiveren?
Dit zijn allemaal vragen die door de aangescherpte coronamaatregelen steeds vaker aan ons worden gesteld. Hieronder vindt je ons advies en uitleg over dit onderwerp.

Download: Corona en ventileren in de liftcabine

Audiovisueel vergaderen

Vergaderingen voor VvE's en woningcorporaties tijdens het Coronavirus. Het samenkomen voor vergaderingen wordt afgeraden. Het thuiswerken is de norm. Omdat niet iedereen dit gewend is, hebben we onderstaand document opgesteld om de belangrijkste punten onder de aandacht te brengen.

Download: Audiovisueel vergaderen

Verantwoord gebruik van een roltrap tijdens het Coronavirus

In deze tijden wordt alles in ons dagelijks leven beïnvloedt en daar moeten we met z’n allen over nadenken. Daar willen wij jullie graag bij helpen en hebben daarom wat adviezen opgesteld voor het gebruik van de roltrap tijdens het Corona virus.

Deel dit bericht of print het uit en hang het in jouw winkel om meer bewustwording te creëren rondom deze handelingen. Deze kleine acties kunnen namelijk een grote impact maken en het risico op verspreiding verkleinen op het risico van verspreiding.

Download: Verantwoord gebruik van roltrappen tijdens Corona

Terug naar overzicht