Projecten

Beursplein 37 Rotterdam (WTC Rotterdam)

Begin september 2020 hebben wij een liftrenovatie project opgeleverd bij het WTC Rotterdam.

Dit project is al in begin juni 2019 opgestart en in 2 fasen uitgevoerd. De reden voor het aanpakken van het project in twee fases had vooral te maken met de benodigde capaciteit in het gebouw. Op deze manier waren er steeds 3 liften beschikbaar en bleef er voldoende ruimte om de gebruikers naar hun werkplek te brengen.

Het hele project omvatte uiteindelijk een uitgebreide renovatie van de 6 liften, waarbij alleen de leiders en cabines zijn gehandhaafd. De huidige liften waren al flink verouderd en paste niet meer in het moderne plaatje dat het WTC voor ogen heeft voor de komende jaren. De liften zijn nu veranderd naar KONE Minispace 700 liften met bestemmingsbesturing, met een hefvermogen van 1600 kg en een snelheid van 3.5 m/s. 2 van de 6 liften zijn uitgevoerd als brandweerlift conform de NEN-EN 81-72.  

Bovendien zijn de liftcabines luxe uitgevoerd met een TV scherm achter de spiegel, waarop berichten van het WTC kunnen worden geplaatst en advertenties kunnen verschijnen.

Aangezien het een groot project was, is alles in intensieve samenwerking gegaan met Cushman & Wakefield, KONE en DLR. DLR heeft hierin de directievoering voor haar rekening genomen, waarbij enkele hindernissen overwonnen zijn door goede onderlinge schakelingen.

Aan het einde van het project, heeft Cushman & Wakefield ook de opdracht gegeven om bij alle liftinstallaties een EnergiePrestatieMeting uit te voeren. De door KONE geleverde liften leveren bij een opwaartse rit zelfs energie terug aan het net. Mede hierdoor hebben deze liften energielabel A behaald.

Via deze weg willen wij Cushman & Wakefield bedanken voor de mooie opdracht en KONEvoor de fijne samenwerking!

liftinspectie / advies / meerjarenonderhoudsbegroting / aanbesteding / projectbegeleiding / oplevering / liftrenovatie / EnergiePrestatieMeting

Back to the overview